Kroon- en brug

Kroon- en brug

 
Tandheelkundige kroon
kroon
 
 

Wanneer u een verzwakte, beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, kan een kroon een mooie oplossing voor u zijn. Een kroon is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De porseleinen kroon heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand. Wanneer u een tand of kies mist of als zowel uw tand als tandwortel zijn beschadigd, bestaat  de mogelijkheid eerst een implantaat te plaatsen waarop de kroon kan worden bevestigd. 

De behandeling

Stap 1. Nadat de beschadigde tand of kies -onder plaatselijke verdoving- door de tandarts  is bijgeslepen, wordt een afdruk van de tand gemaakt. Klei-happen hoeft niet meer...alles is digitaal via een 3D-scanner!

Stap 2. Op basis van de afdruk maken wij in onze eigen praktijk een passende kroon welke binnen 48 uur klaar is.

Stap 3. De  kroon wordt door de tandarts als een kapje over uw beschadigde tand of kies geplaatst. Indien nodig wordt u verdoofd vóór het plaatsen van de kroon.

 
Tandheelkundige brug

Brug

 

Wanneer u één of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie en esthetische oplossing. Een brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer tandelementen aan elkaar, die het deel omspant waar uw tanden ontbreken en die aan weerszijden hiervan wordt bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig van beide tand elementen met twee kronen. Net als bij kronen, wordt ook een brug in de juiste kleur en op maat gemaakt en fungeert  het als een vaste vervanging van de ontbrekende elementen. De brug vormt daardoor  één geheel met de rest van uw gebit. 

 
 
 
 
Levensduur van kroon- en brugwerk

Tandheelkundige kronen en bruggen kunnen in principe 5 tot 10 jaar meegaan. Een brug heeft echter geen ondersteuning meer als de aangrenzende tanden of het kaakbot zijn aangetast door tandbederf of parodontitis. Door een goede mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunt u de levensduur van uw kronen en bruggen verlengen.

De contactgegevens van uw tandarts in Breda vindt u hier.

Informatie

Uw tandarts in Breda:  
Mondzorg Tridenzo
Vijfhagen 43, 4812 XT Breda
076 - 532 49 60
 
Openingstijden:
Maandag:    08:00 -17:00 uur en 17:30 - 20:30 uur
 
Bij onze ingang zijn 6 gratis parkeerplaatsen.
De praktijk is rolstoel toegankelijk.

We zijn aangesloten bij

Tridenzo footer logo
Nvoi implatoloog